неделя, 3 октомври 2010 г.

www.zadrujno.bg – сайтът, който пребори кризата и само за месец успя да спести на потребителите близо 25 000 лева, като същевременно повиши оборотите



Парадокс или реалност ? – изп. д-р на сайта, г-н Кънев, разкрива формулата на успеха на бизнес моделът на бъдещето

Месец и половина след старта на първата платформа за групово пазаруване www.zadrujno.bg, сайтът осъществи 462 сделки, спести 24 720 лв. на своите потребители и им предложи средна отстъпка от 68%. В същото време десетки търговци повишиха оборотите си и спечелиха стотици доволни клиенти по време на криза през месец август в София.

Лъч надежда? За радост условията на криза не пречат, а може би дори помагат, за стартирането на нови бизнес модели. В не особено позитивните прогнози за състоянието на икономиката и нейното бъдеще, www.zadrujno.bg увеличава непрекъснато продажбите си и със своя ведър тон внася нотка на позитивизъм в сивото и забързано ежедневие.

Как работи? Всеки ден на страниците на сайта можете да откриете по една различна оферта, свързана най-вече с услугите и свободното време. Изпълнителният директор на www.zadrujno.bg Камен Кънев твърди, че ако човек не пребори кризата, тя ще го пребори – ето защо екипът на сайта иска да стимулира хората да започнат да се забавляват и да се наслаждават на свободното си време, като едновременно с това спестяват пари.
Всички печелят?! Как е възможно това? Освен огромните отстъпки, които получават крайните потребители, този модел е изключително печеливш и за търговците, предлагащи своите услуги на сайта. Макар това на пръв поглед да звучи парадоксално – то не е. Въпреки че от конкретната сделка търговците може и да не са на печалба, те получават огромен поток от нови клиенти, които впоследствие могат да превърнат в доволна редовна клиентела, както и реклама от уста на уста – хората обсъждат сделките в социалните мрежи, помежду си и във форума на сайта.

„Икономическата криза променя бизнес моделите не само в България, но и по целия свят. Бъдещето на бизнеса е в предлагането на нови модели за работа, които не ощетяват никой от участниците в процеса – т.е. където всички печелят” – смята г-н Кънев.

„Според нашия екип социалната значимост на бизнеса придобива все по-голямо значение и конкуренцията се трансформира постепенно в кооперация” – допълва той.

Защо задружно? www.zadrujno.bg предлага невероятно примамливи предложения на неустоимо ниски цени. За да стане това възможно обаче е необходимо сделката на деня да бъде купена от предварително определен минимален брой хора. По този начин, ако човек хареса дадената сделка на деня, той може да я закупи за себе си или за приятел.Общият брой закупили обаче трябва да бъде достигнат със задружните усилията на всички закупили, за да се осъществи сделката и всички да получат страхотните отстъпки.

Страда ли качеството на услугите? Въпреки че клиентите на сайта се възползват от огромни отстъпки, качеството на услугите, които получават, е същото като за стандартните клиенти. Причината е, че търговците искат да задържат новите си клиенти и дават най-доброто от себе си, за да покажат качеството на предлаганите от тях услуги или продукти.

За създателят на www.zadrujno.bg - МОИТЕ ПАРИ ООД
www.zadrujno.bg е част от международна мрежа от финансови сайтове FinZoom Financial Guides Network (www.finzoom.com), оперираща аналогични портали в България, Румъния и Турция, чиято мисия е да подпомага потребителите в намирането на най-добрите финансови продукти на пазара (кредити, кредитни карти, депозити, застраховки, фондове и др.)

В България групата е представена от МОИТЕ ПАРИ – Българският Финансов Пътеводител, www.moitepari.bg, който за 5-те години от своето създаване успя да спечели доверието на хиляди потребители, предоставяйки им надеждна информация и безпристрастни и компетентни съвети как най-разумно да управляват личните си финанси.

В продължение на мисията на МОИТЕ ПАРИ и ценностите, които споделя екипът на сайта, се ражда и идеята за създаването на www.zadrujno.bg, където отново крайният потребител е главното действащо лице.

Няма коментари:

Публикуване на коментар