неделя, 21 ноември 2010 г.

Как да се сдобрим с партньора в леглото?









В началото на всяка връзка любовта е достатъчна, за да простиш всичко. Той е минал по току-що измития под с кални обувки? В първите седмици на партньорството това е просто сладка разсеяност, към края на втората година обаче се превръща в доказателство за пълната му дебилност!

Тя кара колата му като второкласник на две водки? В началото това дори го очарова, все пак е доказателство за 100-процентовата й женственост.

След известно време само доброто възпитание го спира от импулса да я изхвърли от автомобила с шут.

С възцаряването на всекидневието в отношенията поводите за скандали нарастват лавинообразно. Добрата новина е, че всяко скарване се оправя най-лесно в леглото. Според последните проучвания половината от всички двойки в Европа признават, че завършват скандалите с бурен секс.

Звучи противоречиво, но го потвърждава и науката. Главен виновник за тази бъркотия от чувства и за превръщането на войната в мир и любов е тестостеронът. При спорове и скандали тялото започва да отделя многократно повече от този хормон. Той обаче отговаря не само за повишената агресивност, а и за сексуалното желание. И затова напрегнатата ситуация у дома често се преобръща в любовна игра. Колкото повече е тестостеронът, толкова по-голямо е и любовното желание.

Как обаче да направим първата стъпка и да превърнем ревящата обиди срещу нас половинка в страстен тигър?

Много лесно – докоснете я. Телесният контакт отпуска.

Човек усеща топлината и се сеща за всичко, което свързва двамата. Сексът перфектно лекува стрес. Любовните ласки се препоръчват и от семейните терапевти, при които попадат голяма част от двойките. 94% от хората, които живеят заедно, се карат почти всекидневно.

Караниците оживяват връзката, смятат терапевтите. Ако партньорите не се карат, то това е по-скоро тревожен сигнал. Означава, че между тях цари безразличие.

Тоталната хармония между двама души също е любовен капан. Така с течение на годините леките дрязги и дразнения се натрупват и накрая от една дреболия може да се роди грандиозен скандал.

Какво да правим обаче, ако партньорът е загубил интереса си към секса и желанието му не се събужда и след най-ожесточения спор? Обикновено този проблем спохожда мъжете. Тяхната сексуалност е по-силна от женската и либидото им се управлява по-лесно от това на партньорката. Жените по-бързо губят интерес към редовния секс с един и същи партньор години наред, макар че всички твърдят обратното.

Сексуалната терапевтка Беатрис Пошенридер се е специализирала в лечение точно на такива случаи. Какво да правим, ако той иска, а тя не?

“Мъжът трябва да се настрои към сексуалността на партньорката си и да приеме, че тя е по-различна от неговата. Дори и ако тя е навита за секс само веднъж седмично, това все още е в реда на нещата, той не бива да очаква, че тя ще отговаря на всичките му пориви. Мъжът трябва по правило да оставя повече време на жената, да я предразполага първо с думи, после с нежности и чак тогава да я води в спалнята. Разговорът е основата на добрия секс.

Двойки, които не разговарят, не правят секс”, убедена е специалистката. Тя дава и съвсем практични съвети към жените, за да ги научи как да поддържат високо нивото на своята сексуалност и да не губят желание за ласки с партньора.

Основното правило за жените е да поддържат центъра на удоволствието в мозъка си буден. Това става с няколко хитрости.

Научете се да си фантазирате горещи сцени. Четете еротична литература или гледайте еротични списания и филми.

Докосвайте се! Жените, които познават добре тялото си, могат да стигат до оргазъм. Използвайте сексиграчки или вибратор.

Поддържайте тялото си винаги “готово за любов”. Ходете на педикюр, обезкосмявайте се, ползвайте хубаво миришещи лосиони. Това покачва самочувствието ви и връща желанието за секс.

Опитайте се да пишете наум собствени сценарии за порно с партньора. Например, докато лежите във ваната. Или докато се печете на плажа. Представете си как любимият ви идва при вас и какво може да последва от това. Или как точно бихте го предизвикали да дойде при вас...

Желанието за секс означава и желание за общуване с партньора ви. Идете заедно на романтична вечеря. Облечете се хубаво, седнете един срещу друг, а не един до друг. И си поговорете за началото на връзката, когато всичко бе още толкова романтично. Но не с упреци от сорта на “Ти тогава още се стараеше”, а просто си преразкажете хубавите или веселите моменти от първите ви дни заедно. Флиртувайте. Идете до тоалетната и на връщане се спрете за малко, за да наблюдавате партньора си. Представете си, че го виждате за първи път. Ще го/я заговорите ли отново?

Приберете се вкъщи и си говорете за секс. Разкажете си какви са еротичните ви желания. Чувствен масаж? Орална любов? Да гледате заедно порно и да повторите всичко в кревата? Последното обикновено е мечта на мъжете, но се отхвърля решително от жените. Порнофилмите не са любимо занимание за дамите, тъй като не са ориентирани към тяхната еротичност. Диалозите в тези филми ги разсмиват, жените с огромни изкуствени гърди ги потискат, а кулминацията от свършване върху лицето не ги възбужда. Затова и на пазара се появиха порнофирми, предназначени за двойки. Те са ориентирани не само към фантазиите на мъжа, а и към сексуалните желания на жената. В тези филми секс прави обикновено само една двойка, която сменя ласките с горещи, диви и нежни сцени. През цялото време тих глас обяснява какви са позите и как се правят. В началото той може и да смущава, но към края на филма повечето жени се навиват да последват насоките му, смята експертката.

За разлика от мнението, че скандалите правят връзката по-интересна и разпалват страстта, има и експерти, които твърдят тъкмо обратното. Според тях сексът не решава конфликтите, а само ги прикрива. Те пък от своя страна рушат емоционалната близост между партньорите.

Тази група психолози посочват, че комбинацията от секс и враждебност всъщност отключва най-примитивните инстинкти на силния пол - мъжкото самочувствие на завоевател. Затова те съветват проблемите, водещи до скандали, да се изясняват преди леглото, а не в него. Сексът може отново да сближи чак когато деструктивните емоции са напуснали душите на партньорите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар